BCN Re.SET the Documentary

DOCUMENTAL BCN RE.SET, Circuit d’Arquitectura Efímera al Carrer
Fundaciò Enric Miralles, TV3 and REC Prodduccions
(From 20’ 50’’ to 26’ 55’’)

El documental explica la història del projecte educatiu i artísticque va transformar alguns dels espais públics més emblemàtics de Barcelona durant l’estiu 2014 acollint set instal·lacions arquitectòniques que proposaven reflexionar sobre conceptes com la identitat, la llibertat o la democràcia, dins del marc de les celebracions del Tricentenari 2014organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.
La intervenció va estar dirigida per l’arquitecta Benedetta Tagliabue (EMBT / Fundació Enric Miralles) i el director d’escena Àlex Ollé (La Fura dels Baus)

La primera instal·lació es va poder veure a l’abril de 2014 al Parc de la Ciutadella. Inspirada en l’antiga muralla de Barcelona i la seva posterior destrucció, va simbolitzar la recuperació de la ciutat per part dels seus ciutadans. La idea de reconstrucció i destrucció de la muralla, o els murs del món, va donar pas a la creació de sis instal·lacions efímeres dissenyades per sis arquitectes internacionals en col·laboració amb les principals escoles d’arquitectura i disseny de Barcelona a la plaça Dels Àngels, la plaça de Salvador Seguí, la plaça de la Mercè, la plaça Nova, la plaça del Mar i el Arc de Triomf.

Per primera vegada, totes les escoles d’arquitectura de la ciutat, a les quals es van sumar algunes escoles de disseny i el Institut del Teatre, van treballar de forma conjunta en un mateix projecte, una iniciativa educativa, arquitectònica i artística de gran valor simbòlic per a gaudi de tot el món.

New Comment

Send